Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη Διαδικασία Ηλεκτρονικής Υποβολής για τη Ρύθμιση Αυθαιρέτων Νόμου 4014/2011.

Σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2011 δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη Διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις ρυθμίσεις αυθαιρέτων, ουσιαστικά αντικαθιστώντας το άρθρο 24 του Νόμου 4014/2011.

Ουσιαστικά με αυτήν την ΚΥΑ, η διαδικασία είναι η εξής:

 1. Εξουσιοδοτείται μηχανικός από τον ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου για την έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης που θα γίνεται ηλεκτρονικά.
 2. Αποδίδεται και αποστέλεται ηλεκτρονικά από το σύστημα στο μηχανικό μονοσήμαντος αριθμός (αριθμός πρωτοκόλλου) και του δίνεται πρόσβαση στο σύστημα για την παρακολούθηση της διαδικασίας ρύθμισης σε κάθε στάδιο μέχρι το τέλος της καθώς και για πληροφοριακούς λόγους. Παράλληλα αποθηκεύονται στο σύστημα πληροφορίες όπως η πληρωμή κάθε δόσης κλπ.
 3. Από 1 Οκτωβρίου 2011 μέχρι 31 Μαρτίου 2012 υποβάλλονται από το μηχανικό και το σύνολο των δικαιολογητικών και μελετών που προβλέπεται από το νόμο.
 4. Ελέγχεται η πληρότητα του φακέλου.
 5. Πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη το ενιαίο ειδικό πρόστιμο από τη ρύθμιση.
 6. Μετά την πλήρη πληρωμή εκδίδεται βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας από το σύστημα.

Όπως είναι φανερό, είναι μια εκμοντερνισμένη διαδικασία που θεωρητικά θα πρέπει να οδηγήσει σε πολύ λιγότερη γραφειοκρατεία σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν στο άρθρο 24 του νόμου 4014/2011.

 Το πλήρες κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τη Διαδικασία Ρύθμισης βρίσκεται εδώ.

Σχετικά άρθρα

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Προσφατα σχολια
  Ακολουθειστε μας
  RSS  Καλωσήρθατε , σήμερα είναι Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022